Blog

Home / Blog
Σύστημα Συναγερμού Σπιτιού: Προστασία & Καλύτερη Ποιότητα Ζωής!

Σύστημα Συναγερμού Σπιτιού: Προστασία & Καλύτερη Ποιότητα Ζωής!

Η προστασία της περιουσίας και των ανθρώπων που ζουν σε ένα σπίτι είναι ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη σημασία. Ευτυχώς, χάρη στις νέες τεχνολογίες και λύσεις που έχουν αναπτυχθεί είναι πλέον εύκολο να κάνουμε το σπίτι μας ασφαλές. Πώς; Μα φυσικά εξοπλίζοντάς το με ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού, το οποίο θα μας χαρίσει περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια απέναντι σε κινδύνους και εισβολείς. Ο εξοπλισμός που θα προστατεύσει εμάς και την οικογένειά μας περιλαμβάνει από κάμερες έως σειρήνες ενώ οι λύσεις προσαρμόζονται σε διαφορετικές ανάγκες, καλύπτοντας κάθε περιοχή του σπιτιού μας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.


Τι είναι ένα σύστημα ασφαλείας;

Ο πιο βασικός ορισμός οποιουδήποτε συστήματος ασφαλείας εμπεριέχεται ήδη στο όνομά του: Είναι κυριολεκτικά ένα μέσο ή μια μέθοδος με την οποία κάτι προστατεύεται μέσω ενός συστήματος εξαρτημάτων και συσκευών.

Γενικά, ένα σύστημα ασφάλειας κατάλληλο για σπίτι περιλαμβάνει:

• Έναν πίνακα ελέγχου από τον οποίο ελέγχονται κεντρικά όλες οι συσκευές προστασίας

• Αισθητήρες για πόρτες και παράθυρα

• Αισθητήρες κίνησης, εσωτερικούς και εξωτερικούς

• Ενσύρματες ή ασύρματες κάμερες ασφαλείας

• Alarm (κοινώς σειρήνα ή συναγερμό υψηλών ντεσιμπέλ)

• Αυτοκόλλητα ή πινακίδες ότι το σπίτι προστατεύεται

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σπιτιού, τα παράθυρα και τις πόρτες ή τα δωμάτια που ένας ιδιοκτήτης αποφασίζει να προστατεύσει, η μόνη πραγματική διαφορά έγκειται στον αριθμό των εξαρτημάτων ασφαλείας που θα μπουν σε ολόκληρη την οικία.

Εν προκειμένω, μιλάμε για δίκτυα ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συσκευών που συνεργάζονται με έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου για την προστασία από διαρρήκτες και άλλους πιθανούς εισβολείς.


Πώς να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές

Ενώ κάποτε η ασφάλεια σχετιζόταν κυρίως με συστήματα παθητικής προστασίας -θωρακισμένες πόρτες και παραθυρόφυλλα, ενισχυμένα κάγκελα και παράθυρα-, οι τεχνολογικές καινοτομίες ευνόησαν την ανάπτυξη συστημάτων ενεργητικής προστασίας. Μιλάμε επομένως για ασύρματους συναγερμούς, έλεγχο από απόσταση, βιομετρικούς αισθητήρες κ.ά. Τα σύγχρονα αυτά «όπλα» προστασίας σας υπερασπίζονται μάλιστα όχι μόνο από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και από εσωτερικά λειτουργικά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις, όπως διαρροή αερίου.


Σύστημα συναγερμού σπιτιού για διαρρήκτες

Το πρώτο βήμα για να κάνουμε το σπίτι μας ασφαλές είναι να έχουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα συναγερμού το οποίο μας επιτρέπει να προστατεύουμε τους χώρους από εξωτερικούς παράγοντες και έτσι να έχουμε πάντα συνεχή έλεγχο. Μέσω των αισθητήρων πράγματι, γίνεται δυνατή η ανίχνευση τυχόν εισβολέων, δημιουργώντας έτσι ένα σήμα (ακουστικό ή / και οπτικό) μέσω της σειρήνας.

Με αυτόν τον τρόπο, η ασφάλεια επεκτείνεται με εξαιρετική ευκολία και ευελιξία σε οποιοδήποτε μέρος, εσωτερικά και εξωτερικά, χάρη σε ένα ευρύ φάσμα λύσεων που επιτρέπουν την εκτενή κάλυψη όλων των χώρων του οικήματος.


Λύσεις ασφαλείας

Σπίτι συνδεδεμένο, καλά προστατευμένο

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται ενσωματώνοντας το σύστημα συναγερμού διαρρήκτη με ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε τις πιο προηγμένες λειτουργίες χάρη σε ενσωματωμένες ή εξωτερικές μονάδες: από τον φωτισμό μέχρι το αυτόματο κλείσιμο παραθυρόφυλλων και από τις τέντες μέχρι τον έλεγχο της πρόσβασης. Η επίβλεψη του σπιτιού θα είναι συνεχής και όλες οι ενέργειες θα ελέγχονται κεντρικά.

Κάμερες παρακολούθησης βίντεο

Οι κάμερες παρακολούθησης βίντεο εγγυώνται συνεχή έλεγχο του σπιτιού, ακόμη και από απόσταση (μέσω κινητού τηλεφώνου, tablet ή υπολογιστή) όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παρακολούθηση βίντεο ή το CCTV είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις που επιλέγουν τόσο ιδιοκτήτες σπιτιών όσο και βιομηχανιών.

Χάρη στα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε είδους κάμερας (σταθερή εστίαση ή varifocal, Bullet ή Dome) είναι δυνατό να παρακολουθείτε συνεχώς και βέλτιστα όλους τους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Επιπλέον, έχουν εξαιρετικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα κατά διαρρηκτών αλλά και γενικά κακόβουλων ενεργειών.

Ανιχνευτής αερίου και διαρροών

Οι κίνδυνοι δεν είναι μόνο εξωτερικοί. Ακόμα και μέσα στο σπίτι, μπορεί να προκληθούν βλάβες ή απρόβλεπτες δυσλειτουργίες, όπως διαρροές αερίου. Μπορεί να έχουν επίσης μείνει ξεχασμένα μάτια κουζίνας ή να διαρρεύσει μονοξείδιο του άνθρακα στα δωμάτια όπου υπάρχουν σόμπες και λέβητες.

Αντιλαμβάνεται επομένως κανείς γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σύστημα ανίχνευσης διαρροών νερού και αερίου, ενεργό 24 ώρες την ημέρα, ικανό να προλαμβάνει κάθε κίνδυνο στο σπίτι μέσω αισθητήρων. Μέσω συναγερμού, το σύστημα προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα κλείνει τις ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες που τοποθετούνται στους σωλήνες τροφοδοσίας.

Τηλέφωνο πόρτας βίντεο συνδεδεμένο με IP

Βάλτε φρένο σε κάθε κακόβουλο επισκέπτη έχοντας μια καθαρή και σαφώς καθορισμένη εικόνα πέρα από τους τοίχους του σπιτιού, ώστε να ανοίγετε την πόρτα μόνο σε όποιον θέλετε.

Τα συστήματα εισόδου θυρών βίντεο αποτελούνται από μια μονάδα κλήσης (εξοπλισμένη με κάμερες) καθώς και μια μονάδα τηλεφωνητή που βρίσκεται μέσα στο σπίτι, εξοπλισμένη με οθόνη για την αναγνώριση όσων χτυπούν το κουδούνι. Οι έξυπνες ενδοεπικοινωνίες βίντεο λειτουργούν σε βάση IP και έτσι επιτρέπουν τη διαχείριση κλήσεων ακόμη και από απόσταση. Ακόμη και αν λείπετε από το σπίτι, μπορείτε να το ελέγχετε όπου κι αν βρίσκεστε μέσω του smartphone σας.

Έλεγχος πρόσβασης

Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης επιτρέπει την αναγνώριση του ατόμου ή του οχήματος μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών όπως για παράδειγμα με βιομετρική μέθοδο. Αξίζει επομένως να σκεφτείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας όχι με ένα απλό κουδούνι αλλά να αξιοποιήσετε την τεχνολογία για να κάνετε τις εισόδους στο σπίτι σας ασφαλέστερες.

Εάν ο τρόπος που θα ανοίγετε τις πόρτες ενσωματωθεί σε σύστημα οικιακού αυτοματισμού, οι δυνατότητες αυξάνονται. Για παράδειγμα, όταν το πρωί φεύγετε για τη δουλειά, μπορείτε μέσω ενός σήματος να κλείνετε ολόκληρο το σπίτι: το σύστημα συναγερμού τίθεται σε λειτουργία, τα ρολά κατεβαίνουν , τα φώτα σβήνουν και η παρακολούθηση βίντεο είναι ενεργοποιημένη. Κατά την άφιξή σας, ωστόσο, η οικία σας μπορεί και πάλι να σας καλωσορίσει επανενεργοποιώντας όλες τις λειτουργίες και απενεργοποιώντας τους συναγερμούς.

Μην αφήνετε επομένως, τίποτα στην τύχη.